Geyikli Beldesi Çanakkale İli Ezine ilçesine bağlıdır. Geyikli Ezine ilçesine 12, Çanakkale’ye 54 kilometre mesafededir.

Yapılan tüm inceleme ve araştırmalara rağmen Geyiklinin tarihi hakkında kesin bir bilgi edinememektedir.Ancak Geyikliye 8-10 kilometre uzaklıkta bulunan Alexandria Troas kalıntıları dikkate alınırsa yörenin geçmişi M.Ö.ki yıllara dayanmakta olduğu tahmin edilebilmektedir. Alexandria Troas

Hakkında bilinenler ise kısaca şöyledir. M.Ö.2000-3000 yıllarında karadan yaklaşık 7 kilometre içeriye giren deniz Truva limanının oluşturmaktadır. Yapılan Kazılar sırasında bulunan gemi bağlama halkaları bu görüşe neşter oluşturmaktadır. Şu anda burada liman görüntüsü olmayıp, kara denize doğru genişlemiştir. Burada birkaç tarihi taş dışında bir eser bulunmamaktadır. Zaman zaman burada kazı Çalışmaları devam etmekte, ancak Çalışmalar tamamlandığında daha fazla bilgi edinilebileceği tabidir.

Çanakkale Geyikli Belediyesi Resmi Web Sitesi