Çanakkale; denizin ve boğazın bulunduğu, Marmara ve Ege denizlerinin yer aldığı, tarihin en önemli deniz savaşlarından birinin geçtiği, kalyonların yapıldığı, denizcilerin yetiştiği eşsiz bir coğrafyadır.

Olağanüstü bir denize ve ekmeğini denizden çıkaran nice insanları barındıran Geyikli halkı ile birlikte birçok Çanakkaleli için denizimiz kıymetli, özel ve paha biçilmezdir. 1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Yasası'nın, Türk denizciliğinin bağımsızlığı ve denizciliğimizin geleceği için önemlidir. Bu kanun karada süren savaşın denizdeki hukukla taçlanmasıdır.

Bu vesileyle Başta Atatürk ve arkadaşlarını, deniz şehitlerimizi, denizlerimiz için mücadele eden tarihsel şahsiyetleri saygıyla anıyor, tüm denizcilerimizin ve tüm vatandaşlarımızın 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı kutluyorum.

Mevlüt Oruçoğlu

1.07.2019 1895